Ongecategoriseerd

DA CAPO = TERUG NAAR HET BEGIN

Het Symfonisch Blaasorkest Da Capo is opgericht op 11 februari 2000 en de eerste repetitie werd gehouden op 2 mei 2000. Dat het tijd werd voor een orkest in Nieuwerkerk aan den IJssel bleek wel uit de opkomst na een oproep voor leden in de krant. Vijfentwintig leden hadden zich aangemeld en begin 2001 was dit aantal al gegroeid naar 35 leden. Het orkest is een mooie gelegenheid voor mensen die al een instrument bespelen, maar ook voor mensen die een instrument willen gaan bespelen. Het is toch fantastisch om samen een orkest te vormen en vervolgens met het orkest een concert te geven. Kijk gerust rond op onze website. Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meer weten over Da Capo, kom dan vrijblijvend langs op een van onze repetitie-avonden of stuur een mail naar onze Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

U bent van harte uitgenodigd!

In het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) heeft DaCapo een Privacy Beleid opgesteld en hebben de Bestuursleden een Geheimhoudingsverklaring ondertekend.

Ons Privacy Beleid kunt u hier downloaden.

Dominique Capello leidt Da Capo vanaf 1 januari 2017.

Dominique Capello werd geboren op 22 februari 1984 in Hellevoetsluis. Al snel volgde hij de gang van zijn ouders naar de plaatselijke muziekvereniging Voorne & Putten. Daar begon hij als slagwerker om twee jaar later op zijn achtste over te stappen op het euphonium. Met dit instrument werd hij op zijn tiende aangenomen in de vooropleiding van het conservatorium in Rotterdam waar hij les kreeg van George Wiegel. Het was ook deze docent die hem adviseerde trombone te gaan studeren.

Op dit instrument behaalde Dominique fantastische resultaten zoals de winst van het Prinses Christina concours, als eerste koperblazer ooit. Ook de winst tijdens het Memisa concours schreef hij op zijn naam. Op zijn achttiende begon hij te dirigeren. Met zijn zelf opgerichte brass ensemble schreef hij meteen de winst tijdens het ensemble concours van Goeree-Overflakkee op zijn naam met een score van 88 punten.

Onder docent Carlo Balemans ontwikkelde hij zich verder waarna hij in 2008 afstudeerde aan het Rotterdams conservatorium. Het hoogtepunt tijdens zijn dirigentschap was de derde plaats tijdens de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen met 89 punten. Thans geeft hij les en dirigeert hij meerdere orkesten.

Samenvatting van enkele bepalingen met betrekking tot het lidmaatschap en de contributie.

Lidmaatschap

Nieuwe leden kunnen max. 3 maanden op proef deelnemen aan de repetities. Om lid te worden dient een inschrijfformulier te worden ingevuld en een SEPA machtigingsformulier ondertekend door het lid of, indien het lid jonger is dan 16 jaar, door één van de ouders of wettelijke vertegenwoordigers.

We vragen minimaal A-niveau HaFaBra. Nadat je een aantal weken hebt meegespeeld, zullen we een beslissing nemen.

Contributie en inschrijfgeld

  • Door nieuwe leden is €11,50 inschrijfgeld verschuldigd.
  • Leden zijn een periodieke contributie per kwartaal verschuldigd.
  • De betaling van de contributie geschiedt door middel van automatische incasso.

Periodieke contributie vanaf 1-7-2019

  • Leden ouder dan 16 jaar € 50,00 per kwartaal
  • Leden van 14 tot 16 jaar € 40,00 per kwartaal
  • Leden tot 14 jaar € 27,50 per kwartaal

Overig

De statuten zijn in te zien en op te vragen bij de secretaris van Da Capo.

Het huishoudelijk reglement is terug te vinden op de ledenpagina van deze website.

De repetities zijn op dinsdagavond van 19.45 – 21.45 uur in Gebouw Con Musica

Onderstaande bedrijven zijn onze zeer gewaardeerde sponsors die met hun bijdrage een onmisbare schakel vormen voor het bestaan van onze vereniging. Bezoekt u gerust hun websites via de links.

Wilt u ons ook steunen met een bijdrage in geld of natura? U kunt hiervoor contact opnemen met Magda Habicht, Telefoon 0180-318125.